Senteret sitt bannerbilde
Viktig informasjon om Koronaviruset

Viktig informasjon

25. januar 2021

Pga den nye, alvorlige smittesituasjonen i Nordre Follo, blir det endringer på drift på legekontoret. Der det er mulig vil vi gjennomføre telefonkonsultasjon i steden for oppmøte. Vi har redusert bemanning både på legesiden og sekrertærsiden denne uken og økt ventetid må dessverre påregnes. I perioder vil telefonen måtte være stengt, men vi kan nås på helsenorge.no. Vi svarer så raskt vi får det til. Vi beklager ulempene og skal gjøre vårt beste for å gi dere et forsvarlig helsetilbud.

Godt nytt år

4. januar 2021

Vi ønsker alle et godt nytt år!

Regjeringen kom 3.januar med nye restriksjoner for kontakt. Vi oppfordrer alle til å følge regjeringen og Folkehelseinstituttets anbefalinger. Vi vil derfor foreslå telefonkonsultasjon i stedet for oppmøte der dette er hensiktsmessig. Du kan også be om telefonkonsultasjon selv, alternativ e-konsultasjon via helsenorge. no. Slike konsultasjoner koster det samme som en vanlig oppmøtekonsultasjon. 

Du kan nå komme til helsenorge.no ved å trykke på linken "e-konsultasjon" over (blå link)

VIKTIG INFO

14. desember 2020

Pga sykdom har vi dessverre redusert kapasitet på telefonen i perioden 14.12 - 18.12. Vi beklager dette!

Legekontoret kan nås ved å logge inn på helsenorge. no.

Vi minner om at meldiner sendt fra denne nettsiden/sms IKKE blir besvart. 

VIKTIG INFO - helsenorge.no

21. oktober 2020

For å sende sms til legekontoret, må alle nå logge seg på helsenorge.no

Ta kontakt pr telefon hvis du lurer på noe. 

Influensavaksine 2020

20. oktober 2020

Influensavaksinen har nå kommet. Vi oppfordrer alle i risikogruppen til å vaksinere seg. 

Er du i tvil om du tilhører risikogruppen, se fhi.no

I år er influensavaksinen i første omgang forbeholdt personer i risikogruppen. Andre som ønsker å vaksinere seg, må vente til 1.desember.

For personer i risikogruppen koster vaksinen 50kr, øvrige utgifter dekkes av helfo. Har du frikort, betaler du ingen ting. 

For å få vaksine, må du i år ringe og avtale tid. Vi har ikke "drop-in".

STENGT 21.10.20

20. oktober 2020

Onsdag 21.oktober er legekontoret stengt pga opplæring i nytt journalsystem.

Ved behov for akutt helsehjelp, som ikke kan vente til neste dag, må legevakten kontakes. Vi beklager ulempene dette medfører. Vi er åpne som vanlig igjen fra 22.10.20.

Når det nye systemet er på plass, vil det være nødvendig å logge seg på helsenorge.no for å sende og motta sms fra legekontoret. 

Influensavaksine 2020

6. oktober 2020

Influensavaksinen forventes i uke 43. I første omgang er det personer i risikogruppen som vil bli prioritert. Se fhi.no om du lurer på om du er i risikogruppen. Øvrige personer som ønsker vaksinering, må vente til 1. desember. 

Vaksineringen vil i år koste kl 50,- for definerte risikopasienter, dersom du har frikort betaler du ingenting. Vi oppfordrer alle i risikogruppen å vaksinere seg. 

I år må man ringe og avtale tid for vaksinering. 

VIKTIG INFO

6. oktober 2020

Legekontoret bytter journalsystem 21.10.20. Det innebærer bl.a at vi knytter oss til helsenorge. Etter omlegging vil alle måtte logge seg på helsenorge.no for å sende eller motta beskjeder fra legekontoret. Nærmere informasjon kommer. 

 

Influensavaksine 2020

22. september 2020

Influensavaksinen for 2020 har ikke kommet enda, og forventes til legekontoret i løpet av oktober. 

Se fhi.no for hvem som i år prioriteres i første runde for influensavaksine.

Nærmere beskjed legges ut her når vi vet mer om når vaksinenen kommer. 

CORONATESTING

18. august 2020

Dersom du har feber og luftveissymptomer, har vært i utlandet de siste 10 dager eller har vært i kontakt med noen som er koronasmittet de siste 10 dagene, skal du ikke komme inn på legekontoret. Ring oss på tlf 21 53 35 50 så finner vi en løsning som passer for deg!

Har du luftveissymptomer eller har vært utsatt for smitte, kan det være aktuelt med testing for covid 19. Dette gjøres ulike steder i Oslo. Du kan nå gå inn på oslo.kommune.no for å registrere selvtesting. Dersom du har behov for vurdering av lege, ringer du legekontoret og avtaler telefonkonsultasjon (dette gjelder deg som har fastlege her). 

Oslo syd LMS har ikke oversikt over oppmøtetidspunkt for feberklinikken og kan ikke sette opp eller endre timer for feberklinikken hverken for egne fastlegepasienter eller for andre. Feberklinikk SYD er flyttet til Lambertseter. 

GOD SOMMER

30. juni 2020

Legekontoret holder åpent som vanlig hele sommeren, men med noe redusert bemanning. Øyeblikkelig hjelp vil bli prioritert.

Åpningstid telefon: 08.30 - 11.30 og 13.00 - 14.30.

Telefon 21 53 35 50

Feberklinikken har nå flyttet fra våre lokaler og holder til på Lambertseter, i et samarbeid mellom bydelene Søndre Nordstrand, Østensjø og Nordstrand.

Ved behov for testing, ta kontakt med fastlegen for en telefonkonsultasjon. Det er fastlegen som henviser til testing. Her på LMS kan vi IKKE gi informasjon om testresultater til andre enn egne fastlegepasienter!

Har du luftveissymptomer, feber, hoste, vond hals etc, ta kontakt pr telefon for vurdering av videre håndtering eller velg e-konsultasjon hvis du sender sms.

Vi ønsker alle en riktig GOD SOMMER!

Åpningstider og feberklinikk

19. mai 2020

Vi åpner nå for flere konsultasjonstimer med vanlig oppmøte, også i tiden etter kl 12.00. Det kan variere noe fra dag til dag hvor lenge vi kan ha konsultasjoner med oppmøte. Det tilbys fortsatt telefonkonsultasjoner der det er hensiktmessig og mulig.

Det er fortsatt en forutsetning at ingen med luftveissymptomer kommer til legekontoret. For pasienter med luftveissymptomer (feber, hoste, vond hals etc) tilbyr vi i første omgang telefonkonsultasjon, hvor det også gjøres vurdering av hvorvidt det er behov for klinisk undersøkelse enten på legekontoret eller på feberklinikken. Ring dersom du er i tvil!

Telefontiden er nå som før, 08.30 - 11.30 og 13.00 - 14.30.

Tlf 21 53 35 50

Det er fortsatt feberklinikk i våre lokaler på ettermiddagen, men aldri samtidig med åpningstiden for LMS.

VIKTIG ang åpningstider og feberpoliklinikk

23. mars 2020

Pga den pågående corona-pandemien blir det endringer i åpningstider. For vanlige timer med oppmøte, skjer dette i tidsrommet 08.30 - 11.30. Deretter er det mulighet for telefonkonsultasjon. Vi beklager ulempene dette medfører, og gjør vårt beste for å gi listepasientene våre et godt og forsvarlig tilbud. Vi prioriterer time til de som trenger undersøkelse og ingen som føler seg syk skal være redd for å ta kontakt. Vi er her for dere!

Telefonen er åpen som vanlig fra kl 08.30 - 11.30. Fra kl 13.00  til 14.30 kan legekontoret nås på tlf 477 92 378. Vi ringer tilbake dersom du ikke kommer gjennom, da det ikke er etablert køordning på denne telefonen.

Fra kl 12.00 - 20.00 alle dager vil våre lokaler bli brukt som feberpoliklinikk for bydelene Søndre Nordstrand og Østensjø. Ingen skal møte her uten avtale. På feberpoliklinikken møter pasienter med potensiell corona-smitte, og ingen skal derfor oppholde seg her unødvendig og uten smittevernutstyr. Det vil bli grundig smittevasket og klargjort for vanlig legekontorvirksomhet hver dag.

Oppdatert informasjon om koronavirus

2. mars 2020

Dersom du har vært i høyendemisk område OG har symptomer med feber og forkjølelsessymptomer oppfordres du til å ta kontakt PR TELEFON for vurdering om behov for testing og/eller isolering/hjemmekarantene. Ingen med mistenkt smitte skal møte på legekontor eller legevakt, men altså ta kontakt pr telefon. Dette for å forsøke hindre ytterligere smittespredning i befolkningen. For generell informasjon oppfordres alle til å se 

https://fhi.no/sv/smittsomme-sykdommer/corona/

Oslo Syd LMS er en viktig del av beredskapen i Bydel Søndre Nordstrand. Vi er derfor bedt om å omdisponere noe ressurser. Dette medfører at det kan bli noe lenger ventetid på ordinære timer i en periode. Det kan også bli aktuelt med noe kortere konsultasjonstid enn tidligere for at flere skal kunne bli vurdert og undersøkt innen akseptabel tid. Vi beklager ev ulemper dette medfører og gjør vårt ytterste for at dette ikke skal gå ut over kvalitet, tilgjengelighet og trygghet for våre pasienter.

 

 

 

Vinterferie

13. februar 2020

Torsdag 20. og fredag 21. februar har vi noe redusert bemanning. Det vil medføre noe dårligere tilgengelighet på telefon. I første omgang vil telefonen kun være åpen fra 08.30 - 11,30 disse to dagene, hør ev på beskjed på telefonsvareren for ytterligere endringer i telefontid. SMS-tjenesten kan brukes til å bestille faste medisiner eller bestille ordinær time.

KORONAVIRUS

13. februar 2020

Koronavirus har altså enda ikke blitt påvist i Norge, men helsemyndighetene følger situasjonen tett

Personer som utvikler tegn på luftveisinfeksjon i løpet av de første 14 dagene etter hjemkomst fra områder med pågående spredning, eller etter nærkontakt med en person som har testet positivt for viruset, bør kontakte lege. Det anbefales at legevakt eller fastlegekontor kontaktes PR TELEFON for å avklare videre tiltak eller smitteavklaring. Det anbefales IKKE å møte på legekontoret.

Du kan lese mer om anbefalingene fra Folkehelseinstituttet her:

https://fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/rad-og-informajon-til-befolkningen-om-nytt-koronavirus-coronavirus-2019-nco/

REDUSERT TILGENGELIGHET

23. januar 2020

Vi beklager at vi har svært begrenset tilgengelighet denne uken. Det skyldes sykdom hos flere ansatte. Telefonen er dessverre ikke betjent, men vi forsøker besvare sms-henvendelser så fort vi rekker det.

JUL- og NYTTÅR 2019

16. desember 2019

Legekontoret har følgende åpningstider i jul- og nyttårshelgen:

24.12.19: 08.30 - 12.00

25. - 26.12.19: stengt

27.12.19: 08.30 - 14.00

30.12.19: 08.30 - 14.00

31.12.19: 08.30 - 12.00

01.01.20: stengt

Vi har redusert bemanning og øyeblikkelig hjelp vil bli prioritert.

Vi har åpent som normalt fra torsdag 02.01.20

 

Vi ønsker alle en riktig god jul og et godt nytt år!!

STENGT TORSDAG 28.11.19

11. november 2019

Pga fagdag holder legekontoret stengt torsdag 28.11.19. Telefonen vil heller ikke være betjent denne dagen. Ved behov for akutt hjelp, som ikke kan vente til neste dag, må legevakten kontaktes.

Vi holder åpent som vanlig fredag 29.11.19

INFLUENSAVAKSINE

16. oktober 2019

Årets influensavaksine er nå kommet. Det er ikke nødvendig å bestille time for å få satt influensavaksine, bare møte opp i legekontorets åpningstid. Vaksinen koster 250kr og dekkes ikke av helfo (frikort gjelder altså ikke)

Influensavaksine anbefales spesielt for:
• Gravide etter 12. svangerskapsuke (2. og 3. trimester). Gravide i 1. trimester med annen tilleggsrisiko skal også få tilbud om influensavaksine
• Beboere i omsorgsboliger og sykehjem
• Alle fra fylte 65 år
• Barn og voksne med:
o diabetes type 1 og 2
o kronisk lungesykdom, hjerte- og karsykdom, leversvikt eller nyresvikt
o kronisk nevrologisk sykdom eller skade
o nedsatt immunforsvar
o svært alvorlig fedme (KMI over 40)
o annen alvorlig og/eller kronisk sykdom der influensa utgjør en alvorlig helserisiko, etter individuell vurdering av lege
I tillegg anbefales influensavaksine til:
• Helsepersonell som har pasientkontakt.
• Husstandskontakter til immunsupprimerte pasienter
• Svinerøktere og andre som har regelmessig kontakt med levende griser

 

 

SOMMER 2019

25. juni 2019

Legekontoret vil være åpent i hele sommer, men i noen perioder vil det være redusert bemanning. Ø-hj vil bli prioritert, og det må derfor beregnes noe lenger ventetid på ordinære timer.

Reisevaksinasjonskontoret vil være sommerferie-stengt i ukene 27 - 28 - 29 - 30

Vi ønsker alle en riktig GOD SOMMER!!

Redusert bemanning

4. mars 2019

pga akutt sykdom er det dessverre redusert bemanning i dag mandag 4.mars. Det vil være vanskeligere å komme igjennom på telefon og i perioder vil telefonen være stengt. Det er fortsatt mulig å sende SMS på vanlig måte, feks for bestilling av faste medisiner. Vi beklager de ulemper dette medfører og håper vi så raskt som mulig er tilbake i vanlig drift!

FEIL PÅ TELEFON

15. februar 2019

Vi har fått beskjed fra vår telefonleverandør at det er en stor feil i telefonnettet. Dette gjeler ikke bare hos oss, men er en større feil det viser seg å ta tid å rette opp. Leverandøren jobber på spreng for å rette opp i dette så fort som mulig. I mellomtiden er det dessverre ikke mulig å ringe oss. Det skal være mulig å komme gjennom på sms. Vi beklager ulempene dette medfører

Influensavaksine

14. november 2018

Årets influensavaksine er kommet. Det er drop-in vaksinering alle hverdager ml 08.30 og 14.00, stengt mellom 11.30 og 12.30. Vaksinering koster 200kr for personer i målgruppen og 250kr for personer utenom målgruppen som likevel ønsker å vaksinere seg.

Se folkehelsa sin informasjon om hverm som anbefales influensavaksine:

https://fhi.no/sv/influensa/influensavaksine/influensavaksine-risikogrupper/

 

SMS

27. august 2018

Våre leverandører har kommet til midlertidig enighet og inntil videre fortsetter sms-tjenesten som før.

VIKTIG ANG SMS

22. august 2018

Vår leverandør av jornalsystem og sms-tjeneste har desverre ikke kommet til enighet om nye avtaler seg i mellom. Det medfører at sms-tjenesten opphører f.o.m. 23.08.18. Vi har kun fått 2 dagers varsel på dette, og har ikke, på denne korte tiden, klart å finne en god alternativ løsning. Det er fremdeles usikkert hvordan dette vil påvirke dere som pasiententer/brukere av sms-tjenesten og oss som legekontor. I første omgang betyr det at det ikke kommer påminnelse på timer pr sms, og at det heller ikke vil være mulig å bestille time pr sms. Kontakt oss på telefon 21 53 35 50 når du vil bestille time. Vi beklager ulempene.

NY FASTLEGE

22. mai 2018

Det er nå avklart at det er lege Trine Sun Johansson som overtar som fastlege etter Jing Lisa Lorentsen.

Dr. Johansson har vært vikar på fastlegelisten siden august 2017, og vi er veldig glade for å få henne på plass på full tid. Hun vil jobbe redusert gjennom sommeren og begynner for fullt fra 1. september 2018.

Resepter

22. april 2016

Faste medisiner kan vanligvis fornyes pr sms eller ved å ringe og avtale med sekretær. Det må beregnes at det kan ta inntil to dager før resepten er klar til henting.

Dersom det er lenge siden du har vært til kontroll eller fastlegen ønsker å vurdere indikasjon e.l., kan du bli bedt om å komme til time før du får fornyet reseptene.

A- og B-preparater kan vanligvis ikke fornyes uten konsultasjon hos lege. Det vil alltid bli tatt opp med deg indikasjon for slike medikamenter, og vanligvis vil kun minstepakninger skrives ut.

Bytte fastlege

22. april 2016

Vi har for tiden god kapasitet til å ta i mot de som ønsker å ha fastlegen sin ved Oslo Syd LMS. Du må selv utføre byttingen, enten ved å logge deg inn på helsenorge.no eller ved å ringe fastlegetelefonen 800 43 573.

Vi gjør oppmerksom på at ved bytte av fastlege går ikke journalen automatisk over. Du må selv kontakte forrige fastlege for å avtale overføring av journal. Fremdeles gjøres overføringen i papirform, dvs enten at du henter utskrift av journal eller at du gjør avtale om å sende den direkte hit.

Betaling

12. januar 2016

Vi benytter Melin betalingsterminal. Det er kun kortbetaling, og ikke mulig å betale kontant.

Dersom du velger å få giro, tilkommer et faktureringsgebyr til Melin på kr 58.

Egenandelstaket for 2018 er 2258 kr. Du får automtisk frikort i posten når du har oppnådd egenandelstaket.

For oversikt over egenandeler og andre utgifter, som ikke dekkes av frikortet, se oppslag på legekontoret. Dette gjelder f.eks henvisninger, attester, utstyr som er brukt i behandling/utredning -  dette vil altså gjelde også for barn, gravide eller de med frikort.

For ytterligere informasjon, se helsenorge.no

 

Reisevaksiner

18. september 2015

Legekontoret tar imot pasienter til veiledning /rådgivning angående reisevaksiner. Vi har gulfeber sertifikat.

Pasienten må først ha time for avklaring av behov for vaksinering samt reseptforskrivning. Pasienten må selv hente ut vaksinen på apoteket, og komme tilbake for å få satt vaksinen.

Pris:

Veiledning med reseptforskrivning: 250kr/15min

Setting av vaksine: 125kr

Vaksinepris varierer fra vaksine til vaksine og betales direkte til apoteket ved henting.

Gratis veiledning om smittsomme sykdommer

18. september 2015

Vi tar imot pasienter til veiledning om smittsomme sykdommer som for eksempel klamydia, gonore, MRSA, ESBL, hepatitter, Hiv, tuberkulose. Konsultasjon er gratis.